Ordu'da eğitimin ilk gününde 7 yaşındaki Miray Arslan'a çarpıp ölümüne neden olan beden eğitimi öğretmeni Banu Kaya'nın cezası belli oldu. Kaya, 4 yıl 5 ay 10 gün hapis cezasına çarptırıldı.
Altınordu ilçesi Saray Mahallesi'ndeki Gazi İlkokulu'nun bahçesinde beden eğitimi öğretmeni Banu Kaya yönetimindeki cip, uyum haftası için okula gelen 1'inci sınıf öğrencisi Miray Arslan'a çarptı.
Ordu Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan küçük çocuk, kurtarılmadı. Gözaltına alınıp tutuklanan Banu Kaya, hakim karşısına çıktı. Ordu 5'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugün karar duruşması yapıldı. Banu Kaya SEGBİS aracılığıyla duruşma katılırken Miray Arslan'ın annesi Eda ile babası Yakup Arslan ve taraf avukatları salonda hazır bulundu.
Savcı, Banu Kaya'nın tahliyesini isterken müşteki avukatı, sanığın "Olası kastla ölüme neden olma" suçundan yargılanmasını istedi. Banu Kaya, durumun üzücü ve zor olduğunu ifade edip "2 çocuğum ve öğrencilerim var. Tahliyemi talep ediyorum." dedi. Bunun üzerine baba Yakup Arslan, "Geçen duruşmada dalga geçer gibi gülüyordu. Ortada bir cinayet var. Bunların arkasında kimler var da bu şekilde rahat davranabiliyorlar". diyerek sanığa tepki gösterdi.
Banu Kaya da ise önceki ifadelerini tekrarladığını belirtip "Hiçbir yere torpille gelmedim. Helal kazandım. Üzgünüm. Tahliyemi talep ediyorum." dedi.
Savunmaların ardından mahkeme heyeti, Banu Kaya'yı "Bilinçli taksirle ölüme neden olma" suçundan 4 yıl 5 ay 10 gün hapis cezasına çarptırdı.