MEB'den (Milli Eğitim Bakanlığı) 31 Temmuz 2023 tarihinde başlayan yerleştirmeye esas 2. nakil tercih başvurularıyla ilgili yeni bir paylaşım geldi. Takvim doğrultusunda nakil başvuruları 4 Ağustos'ta sona erecek. Peki, LGS 2. nakil (3.tercih) sonuçları ne zaman açıklanacak?
MEB (Milli Eğitim Bakanlığı) 2. nakil tercih başvurularına ilişkin hatırlatmada bulundu. Bakanlık, 2. nakil tercih başvuruları için verilen sürenin 4 Ağustos'ta sona ereceğini hatırlattı.
Milli Eğitim Bakanlığı resmi Twitter adresinden yaptığı açıklamada; "Değerli Velilerimiz, Sevgili Öğrencilerimiz,LGS kapsamında “Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Tercih Başvurularının Alınması”, 4 Ağustos saat 17.00’ye kadar yapılacak olup yarın son günİlgi, yetenek ve beklentilerinize en uygun lise hayatı için şimdi tercih zamanı." ifadelerini kullandı.
2. nakil tercih başvurularının sonuçları 7 Ağustos 2023 tarihinde ilan edilecek.
Boş kalan kontenjanlar ve hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler için il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme başvuruları 8-16 Ağustos'ta alınacak.Okul ve kurumlar yatılılık başvurularını 22-25 Ağustos'ta alacak. 31 Ağustos'ta ise yatılılık yerleştirme sonuçları ilan edilecek.