Kandil simidi tarifi, her kandil günü en çok araştırılan tariflerden biri oluyor. Türk yemek kültürünün önemli bir parçası olmasının yanı sıra, toplumsal ilişkilerimiz üzerinde de önemli bir sembol olan kandil simidinin malzemelerini ve yapılış aşamalarını derledik.
Kandil simidi, Türkiye'de geleneksel olarak kandillerde dağıtılan yiyeceklerden biridir. Kandil gecelerine özel yapılan kandil simidi, 14'üncü yüzyılda Osmanlı saray gelenekleri içerisinde yer alan simitten yararlanılarak değişik tat ve şekilde kendine özgü olarak geliştirilmiştir.
Susamlı ve sade olarak yapılmaktadır. Yapımında mahlep, ayrıca susam veya çörek otu kullanılır. Türkiye'de özellikle kandil günlerinde her pastanede satılmaktadır.
Kandil simidi malzemeleri;4,5 su bardağı un125 gram eritilmiş tereyağı1 çay bardağı sıvı yağ1 yumurta1,5 çay bardağı sulu yoğurt1 paket kabartma tozu1 tatlı kaşığı mahlep1 tatlı kaşığı tuz2 tatlı kaşığı şekerYumurtaSusam
Büyük bir kasede un ve kabartma tozu haricindeki tüm malzemeleri karıştırın.Karışıma elenmiş unu azar azar ekleyip kabartma tozunu da ilave edin ve yoğurun.Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.Yoğurduktan sonra 5 dakika kadar dinlendirin.Bu arada yumurta ve susamı kaselere alın.Elinizle hamura simit şekli verin ve önce yumurtaya batırıp sonra da susama bulayıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.180 dereceye ayarlanmış ve önceden ısıtılmış fırında pişirin.Soğuyunca servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.