Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerli ve milli helikopter T-625 GÖKBEY’in seri üretiminin devam edeceğini belirterek, “Yıl sonu gelmeden iki adet GÖKBEY’i daha jandarmamıza teslim etmiş olacağız. 2026 için toplam 20 adet GÖKBEY helikopterimizin farklı kurumlarımıza teslimatını gerçekleştireceğiz.” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM’deki grup toplantısında konuşuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:
"Cumhuriyetimizin 101’inci kuruluş yıl dönümüydü. Cumhuriyet Bayramını, hep beraber coşkuyla kutladık. Yurt dışındaki temsilciliklerimizde ve KKTC’de de 29 Ekim sevinci çeşitli tören ve etkinliklerle büyük bir gururla yaşandı.
Dış misyonlarımıza gelerek veya mesaj göndererek bayram sevincimizi paylaşan herkese teşekkürlerimi iletiyorum. Milli mücadelenin şehit ve gazilerini tarihimiz boyunca kahramanca çarpışan tüm şehitlerimizi, gazilerimizi bir kez daha rahmetle yad ediyorum.
"ŞEHİTLERİMİZE RAHMET, YARALILARIMIZA ŞİFA DİLİYORUM" Cumhuriyetimizin en büyük kazanımlarından biri olan TUSAŞ’ın tesislerine yönelik alçakça bir terör saldırısı oldu. Saldırıda şehit düşen kardeşlerimize rahmet diliyor, milletimizin başı sağ olsun diyor, tedavisi devam eden yaralılarımıza acil şifalar temenni ediyorum.
"20 GÖKBEY HELİKOPTERİMİZİN TESLİMATINI GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ" TUSAŞ’ı ziyaret ettik, taziyelerimizi bizzat ilettik. Yerli milli helikopterimiz T-625 GÖKBEY’in ilkini törenle Jandarma Genel Komutanlığı'mıza teslim ettik. Yıl sonu gelmeden iki adet GÖKBEY’i daha jandarmamıza teslim etmiş olacağız. 2026 için toplam 20 adet GÖKBEY helikopterimizin farklı kurumlarımıza teslimatını gerçekleştireceğiz.
TUSAŞ çalışanlarımızı daha azimli gördüm. Özgüvenleri yüksekti. Gözlerinde tam anlamıyla bir adanmışlık duygusu vardı. Hainlere rağmen daha fazla üreterek şehit arkadaşlarının ruhlarını şadetmeyi sürdüreceklerine inanıyorum."